Tiendegaardens historie

Logi med sjæl og charme

Tiendegaarden er en slægtsgård på Østmøn nær Møns Klint, der igennem mere end 50 år har huset mønske turister.

Den første gæsteseng på Tiendegaarden blev redt for mere end 50 år siden af landmandsfruen Inger Nøhr. Hun var blevet kontaktet af det lokale turistkontor, der efterspurgte flere lokale overnatningsmuligheder og derfor ringede rundt til de store gårde for at undersøge, om nogen var interesserede i at give logi til tyske turister.

Det sagde Inger ja til - som landmandsfrue var hendes indtægt bundet op på gården og hendes mand. Turisterne var en mulighed for at skabe en ekstra indtægt, der var hendes egen.

Kvindelist og nye senge

Hendes ægtemand, så ikke tingene helt på samme måde. Han mente, at overskuddet fra turisterne bedre var brugt på en ny traktor til gården.

Inger Nøhr var dog opsat på, at overskuddet skulle gavne hendes lille forretning. Så en dag, mens hendes mand var på landbrugsudstilling, tog hun til byen og købte nye springmadrasser. Hun skaffede de gamle jernsenge og halmmadrasser af vejen og redte nye op, og da hendes mand kom hjem, lod hun som ingenting.


Mange år senere delte hun historien med sit barnebarn, Susanne Nøhr. Hun er i dag ejer af Tiendegaarden og 3. generation på stedet, der byder gæster velkommen med lokal dialekt.

Læs vores avis Tiendegaarden Tidende

fotosus2022 250

TIENDEGAARDEN

v/ proprietær Susanne Nøhr

✦ Sønderbyvej 29, 4791 Borre.
✦ Telefon/SMS: 55812126

✦ Email: info@tiendegaarden.dk

 

✦ KONTAKTFORMULAR  

✦ SPØRGSMÅL & SVAR 

✦ PAYMENT FORMULAR

✦ CVR DK72925912